Munvård

Allt om munhälsa

Tandhygienist visar barn tandvård i Solna

När det handlar om barn och tandvård är det viktigt att de får en bra introduktion. Att komma till en tandhygienist i Solna kan kännas som en trygg start.

Agnetas dotter hade oroat sig en hel del när det var dags att gå till tandläkaren. Hon hade till och med mardrömmar och vaknade genomsvettig. Agneta försäkrade dottern om att det inte var något att oroa sig för. Dottern Lisen skulle träffa en tandhygienist i Solna. Agneta förklarade skillnad mellan en tandläkare och en tandhygienist. Men sa också att tandläkare inte heller var farliga utan att de var snälla och duktiga och hjälpte till att hålla tänderna friska. Det lugnade Lisen och nu blev hon till och med lite nyfiken inför besöket.

Tandhygienist i Solna blev populär

Blygt klev Lisen in hos tandhygienisten och klättrade upp i stolen. Tandhygienisten presenterade sig som Anna och berättade hur besöket skulle gå till. Hon bad Lisen gapa och berättade om den lilla spegeln hon använde för att se tänderna ordentligt. Lisen upptäckte bilden i taket med konstiga figurer och försvann bort i sina fantasier.

Besöket avslutades med att Anna tog fram en tandborste och visade Lisa hur hon skulle göra för att det skulle bli riktigt rent både på och mellan tänderna. Flickan lyssnade uppmärksamt på varje ord. När de kom hem rusade Lisen in till pappa som stod i köket. Hon visade det fina klistermärket hon fått av Anna och berättade att hon längtade till nästa gång hon fick träffa henne igen.

16 Apr 2022