Munvård

Allt om munhälsa

Tandläkare Åkersberga - vanliga frågor

Det finns en uppsjö av frågor som man vill ställa till en tandläkare i Åkersberga - och vi ska här nedan samla, och svara på, några av dessa. Förhoppningsvis så ger det dig lite mer kunskap, information samt allmänna tips och råd om en tandläkare och varför det är viktigt att besöka en sådan med regelbundna intervaller.

Varför ska jag boka tid för en undersökning hos en tandläkare?

Du får bara en uppsättning tänder. Borstar du dina tänder dagligen och på morgon och kväll? Det är bra, men det måste också kompletteras genom en undersökning av en tandläkare i Åkersberga. Vid en sådan kan allvarliga problem upptäckas i tid - och mindre problem kan upptäckas innan de blir för stora. Det gör att du också slipper en massa höga kostnader. Akuta skador kostar mer pengar att reparera - och en undersökning på årlig basis gör att du kan slippa dessa.

Kan jag välja vilken tandläkare som helst?

Ja, valet är fritt och du är inte alls bunden till samma tandläkare i Åkersberga som du brukar besöka. I vissa fall kan ett byte löna sig. Trivs du inte med din tandläkare så finns ingen anledning att vara kvar - då är det bättre att söka sig till en annan mottagning. Även rent ekonomiskt så kan ett byte löna sig. Tandläkare har fri prissättning och genom att undersöka och jämföra kan man faktiskt spara ganska mycket pengar. Håll extra utkik efter billiga priser och kampanjer vad gäller exempelvis en undersökning eller estetisk tandvård och du kan spara flera hundra kronor.

Jag behöver bleka tänderna - kan en tandläkare hjälpa mig?

Ja, och det rekommenderas också. Många som vill bleka tänderna väljer att köpa ett kit på nätet och genomföra behandlingen i hemmet. Det blir sällan bra och inte sällan så sliter man ut emaljen på tänderna. Väljer du en tandläkare i Åkersberga så sker tandblekningen professionellt och med dina tänders styrka och kvalitet i åtanke. Tänderna blir vita, men utan att de tar skada. Det är värt att betala lite extra för.

19 Feb 2024