Munvård

Allt om munhälsa

Ett leende förlänger livet

Ett vackert leende kan vara något som får dig att attraheras av en annan människa. Det kommer direkt och du fångas utan att veta varför. Du dras med och får kanske svårt att slita blicken.

Kanske du som de allra flesta människor har en längtan efter att kunna leverera ett vackert leende. Tänk bara på första dejten när du träffar någon som du är intresserad av och vill göra ett gott intryck. Eller vid andra tillfällen, till exempel när du ska på en arbetsintervju. Kanske håller du ett föredrag och vill avfyra ett leende som får människor att slappna av. Eller efter lång tid återser dina kära vänner för att prata om vad som hänt i livet. Och vill möta dem med ditt vackraste leende. Det sägs att ett leende förlänger livet.

Vad ligger bakom ett vackert fängslande leende?

Det finns få saker som fångar oss så snabbt som ett leende. Stundtals kan det vara rent estetiskt vackert i andra fall kan det vara något annat djupare som ligger bakom. En person utan speciellt vackra tänder kan ha en stark karisma och vara i djup kontakt med sin egen inre glädje. Det brukar återspegla sig i leendet du ser. Andra människor har en sådan vacker och rak tandrad att du kan bli fängslad av blotta skönheten i det. Vitt och strålande möter det dig och förtrollar dig. Men det kanske även upprör dig, om du själv har dåliga tänder, och skapar missmod i dig själv. I dagens samhälle finns det så mycket bot på allt att du säkert hittar en lösning. Om du letar efter en och prioriterar det.

Lever man livet lyckligare med ett leende?

Det finns en del mentala övningar för att öva upp lyckan med hjälp av att le. När allt känns lågt och du inte kan finna lyckan eller glädjen kan du prova att fejka ett leende framför spegeln. Håll på så ska du få se. Efter tillräckligt lång tid kommer du börja skratta åt dig själv. Om du stöter på någon utan ett leende, så passa på att ge dem ditt och du ska få se att du får ett tillbaka. Ju mer du ler desto fler påverkar du och desto lyckligare blir du själv. Det ligger i sakens natur att det blir så. Inte bara för att du ler utan för att musklerna som drar mungiporna uppåt påverkar kemiska reaktioner i kroppen. Reaktioner av glädje. Så fantastiskt fungerar vår kropp. Vi tipsar att läsa mer på denna sida: https://www.invisaligngöteborg.se

18 May 2020