Munvård

Allt om munhälsa

Få hjälp med Invisalign i Stockholm - en diskret och effektiv form av tandreglering

Låt inte osäkerhet över sneda tänder stoppa dig från att skratta och prata precis som du vill. Det finns nämligen hjälp att få. Skaffa Invisalign i Stockholm, och få leendet du drömt om!

Sneda tänder kan ge upphov till en hel del jobbiga problem. Många skäms, drabbas av dålig självkänsla och undviker helst att visa sina tänder till varje pris. Dessutom kan sneda tänder ställa till med besvär vad gäller själva munhälsan. Det kan bli svårt att komma åt ordentligt med tandborste och tandtråd, risken för kariesangrepp ökar och fortsätter tänderna att växa snett kan hela bettet faktiskt påverkas negativt. Men det finns hjälp att få. Bra, diskret och effektiv hjälp. Glöm gamla tidens blänkande metallrälsar som var både obekväma och inte särskilt fagra - nu finns en helt ny och modern typ av tandreglering. Invisalign är tandställningen för dig som drömmer om rakare tänder, men vill slippa vanprydande och smärtsamma tandställningar. Det finns ett antal tandvårdskliniker som erbjuder Invisalign i Stockholm, men även lite här och där på andra platser i landet. Din närmaste hittar du enklast via en snabb sökning på nätet.

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign består av genomskinliga, mycket diskreta tandskenor som tas fram unikt för varje enskild patient. Innan behandlingen kan påbörjas görs först en bedömning av en tandläkare, för att se huruvida just Invisalign kan vara effektivt eller inte. Därefter tas foton, tandavtryck och röntgenbilder som används för att kunna skapa de unika skenorna. Tack vare att dessa skenor anpassas för att endast beröra tänderna - inte tandköttet - blir risken för skavsår och obehag i princip obefintlig. Skenorna används på dagtid och byts ut hos tandläkaren ungefär varannan månad. Behandling med Invisalign är effektiv vid många typer av bettfel och sneda tänder, den är skonsam och tar oftast inte mer än 3-6 månader.

Följ upp med retainer för ett mer hållbart resultat

När behandlingen med Invisalign har avslutats rekommenderas det att man alltid följer upp med en kortare tids användning av en retainer. Detta för att det fina resultat man fått av Invisalignskenorna ska bli permanent. Hur lång behandlingstid som krävs beror på hur väl dina tänder svarar, och naturligtvis hur utgångsläget såg ut från början. Alla människor är olika och behandlingen anpassas 100% individuellt efter varje persons unika förutsättningar. Invisalign är en av världens mest populära behandlingar för tandreglering - prova du också säg adjö till sneda tänder och besvärliga bettproblem!

25 Apr 2020