Munvård

Allt om munhälsa

Gör ett besök hos tandläkaren

Tandvärk är något många lider av. Det är otroligt smärtsamt. För att ge dina tänder en så bra chans som möjligt behöver du se över dem. Gå till tandläkare som rekommenderat eller vid behov.

De flesta har nog vid något tillfälle känt hur tandvärk känns, och det är ingen trevlig känsla. Har man det måste man direkt boka tid till tandläkare- Är det mer akut finns det även akuttandläkare att vända sig till. Tänderna är otroligt viktiga för oss. För att ge dem en bra chans behöver man sköta sina tänder väl och se över dem när det behövs. När man är yngre blir man kallad till tandläkaren när det är dags för kontroll, men i vuxen ålder får man ofta boka den själv. Det är kostnadsfritt upp till 23 år, därefter får man själv betala. Man kan även ha en försäkring på sina tänder. Är du intresserad av det så kolla om du uppfyller de kraven.

En stor del gör du hemma

Genom att ta hand om dina tänder så bra som möjligt hemma undviker du problem. Tänderna ska borstas minst två gånger per dag, och dagligen ska man använda sig av tandtråd samt helst munskölj. Man bör inte heller äta för mycket socker eller dricka kolsyrad läsk med socker i. Överlag är det inte bra med för mycket kolsyrad läsk. Ta hand om dina tänder på bästa sätt för att slippa för mycket problem med dem. Hitta en riktigt bra klinik att göra dina årliga besök hos. Mer info om tandläkare hittar du här: tandläkaresödertälje.com

11 Jan 2021