Munvård

Allt om munhälsa

Hjälp att höja livskvaliteten

Det har hänt mycket inom det tandtekniska området under de senare åren. Idag finns det inte en tandrad som inte kan korrigeras. Nu kan alla få det leende som de alltid har drömt om att få ha.

Om man är nöjd med sin kropp så kan det vara svårt att förstå hur det kan kännas när kroppen blir ett handikapp gällande sitt utseende. För även om alla funktioner är som de ska så är det många som lever hela sina liv med begränsningar som man sätter på sig själv. Bara för att man inte trivs med en eller flera kroppsdelar.

Handlar det om att man endast använder baddräkt istället för bikini, eller att man inte lämnar huset utan att ha rakat sig, så kanske det kan gå att leva med. Men om det går så pass långt att man inte badar alls, inte lämnar huset eller inte vill le för att visa sina tänder. Ja, då har det blivit till en stor begränsning i livet. Och något som man verkligen bör skaffa hjälp för att åtgärda.

Skaffa sig vita tänder

Hur mycket man än borstar sina tänder så kommer det inte göra någon stor skillnad på tändernas färg. Åtminstone inte så pass att de blir helt vita. Det finns en mängd olika tandkrämer och medel som säger att de kan ge användaren vitare tänder. Men det är också med betoning på vitare. För det går att få tänderna några nyanser ljusare men inte helt vita. Det kan också vara så att man både har en missfärgning och tänder som är felplacerade. Och då kan det krävas ett större ingrepp om man vill. Kanske är det också så att det är både utseendet och funktionen som man ser som ett problem. Och då räcker förstås inga tandborstningar till.

Ett lager utanpå

Idag finns det en teknik som innebär att man sätter på ett skal på tänderna. Det gör att tändernas yta blir konstant vit och dessutom är det ett extra skydd för tänderna. Man kommer slippa hål och många problem som annars kan uppstå. Men eftersom många problem kommer från tandköttet så är det inget ingrepp som innebär att man ska sluta borsta tänderna. Snarare tvärtom. För om man vill att tänder och munhåla ska behålla sin fräschör efter ingreppet så är det mycket viktigt att man noggrant följer alla anvisningar som ges efter att ingreppet gjorts. Läs mer om skalfasader på denna sida: skalfasadmalmö.se 

29 Oct 2020