Munvård

Allt om munhälsa

Nå ditt tandideal med estetisk tandvård

Visa upp ett brett och vitt leende med jämna och fina tänder. Tack vare estetisk tandvård behöver du inte oroa dig för gulnade eller sneda tänder utan kan fortsätta le med självförtroende.

Man kan råka ut för sneda eller gulnade tänder trots att man sköter sin tandhygien plikttroget varje dag. Även om du borstar, använder tandtråd och sköljer med fluor är det ett oundvikligt ålderstecken att tänderna förlorar en del av sin vita färg i takt med att man blir äldre. Fast nu är det egentligen inte oundvikligt längre. Med hjälp av estetisk tandvård kan du nämligen hoppa över mindre smickrande missfärgningar som inte beror på någon tandsjukdom. Det är lätt att snabbt bli missnöjd med sina tänder när vi tittar på de tandideal som ofta porträtteras bland filmstjärnor, sångare och andra kändisar. De visar ofta upp jämna tandrader, vita som ett pappersark. Men det finns alltså ingen anledning till varför du inte själv skulle kunna nå det idealet om du själv önskar.

Självsäkra leenden garanteras

Estetisk tandvård är precis vad det låter som. Det är inte tandvård som går ut på att laga hål eller göra rotfyllningar. Däremot är det alltså tandvård som syftar till att förbättra ditt yttre och få en tandrad som du blir glad av att se i spegeln. Att ta del av estetisk tandvård är en rekommenderar åtgärd för dig som på något sätt inte är nöjd med dina tänders yttre. Ett leende som man är bekväm med att visa upp för allmänheten kan vara en nyckel till bättre självkänsla och ett starkare självförtroende. Det finns med andra ord ingen anledning att gå runt och må dåligt på grund av en missfärgad tandrad eller en sned tand. Nu kan du göra någonting åt det.

Rakare och blekare tänder

Det finns flera olika behandlingar som kan bli aktuella för dig som vill uppsöka estetisk tandvård i Malmö och resten av Sverige. Allt beror på vad du är ute efter. Ett exempel på en vanliga behandling som ges är tandblekning. Det är en okomplicerad behandling som du till och med kan göra hemifrån. Resultatet är mindre mörka tänder. Andra vanliga behandlingar är skalfasader eller tandreglering med Invisalign. Den förstnämnda innebär att man fäster en porslinsfasad över tänderna för att dölja skador eller mörkare färger. Tandreglering med Invisalign å andra sidan innebär att man med hjälp av plastskenor flyttar på tänderna. En mer flexibel lösning än den klassiska “rälsen” som gör dina tänder rakare.

10 Aug 2020