Munvård

Allt om munhälsa

När du behöver akut tandvård - helst igår

De flesta som någon gång haft en riktigt rejäl tandvärk vet att det onda kan driva även den mest smärttåliga till tårar. Akut tandvärk kräver ofta akut tandvård - vilket som tur är finns att få.

En tappad lagning, ett riktigt djupt och infekterat hål eller i värsta fall - en helt trasig eller utslagen tand. Orsakerna till akut tandvärk kan vara flera, men gemensamt är den ofta olidliga smärta som uppstår. Råkar man ut för plötslig och intensiv tandvärk finns i regel ingen tid (eller ork) att vänta på en ledig tandläkartid nästa vecka, eller kanske nästa månad. Hjälp - och ordentlig smärtlindring - behövs snabbt. Allra helst redan samma dag. Men hur vet man till vem man kan vända sig då - om man till exempel bor i Göteborg eller strax utanför?

Hitta din tandvårdsklinik i Göteborg

Som en av Sveriges största städer har Göteborg en hel del tandvårdskliniker att erbjuda när tandtrollen eller olyckan plötsligt varit framme. Akut tandvård i Göteborg kan fås såväl mitt inne i city, som utanför stan. Är du i behov av en akuttid är det inte säkert att du kan få komma till din vanliga tandläkarmottagning - det beror på hur det ser ut med tillgänglighet samt om det gäller en vardag eller helgdag. För akut tandvård utanför öppettiderna för vanliga tandläkarmottagningar kan man i regel vända sig till vissa specialkliniker, som bland annat har akuttandvård som inriktning. En sådan klinik hittar du allra enklast genom att göra en snabb sökning på nätet. Läs mer om akut tandvård på denna sajt: https://www.akuttandvårdigöteborg.se

3 Dec 2020