Munvård

Allt om munhälsa

Problem med tandvärk? Låt en tandläkare i Jönköping hjälpa dig!

En god munhygien och starka, friska tänder är viktigt för såväl hälsan som självkänslan. Ta hand om dina tänder genom att besöka en riktigt bra tandläkare i Jönköping.

Alla som någon gång drabbats av tandvärk vet hur fruktansvärt ont det gör. Många tar värktabletter och hoppas att det ska ge med sig likt huvudvärk eller magont, men tyvärr är det sällan fallet med just tandvärk. Den intensiva smärtan kommer sig nämligen av att bakterier i form av karies har angripit och förstört tanden ända ned till den underliggande nerven. Bästa sättet att bli av smärtan och även undvika att tanden skadas ännu mer, är att gå till en tandläkare. Många gånger räcker det med en enkel lagning, men är smärtan väldigt stark kan tandnerven ha tagit så pass stor skada att tanden måste rotfyllas eller dras ut. Låter det skrämmande? Ingen fara. Allting sker naturligtvis med riktigt effektiv bedövning. Letar du efter en duktig tandläkare i Jönköping? Då har du tur. Det finns flera bra att välja mellan, och du kan känna dig säker på att du är i trygga händer.

Säg det med ett leende

Tandvård behöver inte alltid gälla lagningar av hål och hjälp med dålig munhälsa - många söker också hjälp av estetiska skäl. Sneda, missfärgade eller saknade tänder kan ge självkänslan en rejäl törn och många finner det väldigt jobbigt att visa sina tänder överhuvudtaget. Är du en av dem? Det finns hjälp att få. En legitimerad tandläkare kan hjälpa till med implantat, blekning av tänder samt korrigering med hjälp av tandställning - så att du kan få precis det skinande leende du drömmer om. Låt inte osäkerhet över dina tänder stoppa dig från att skratta, le och prata obehindrat precis när du vill.

Folktandvården eller en privat klinik

Tandvården i Sverige är känd för att hålla mycket hög standard, både vad gäller statliga Folktandvården och privata kliniker. Tills för ett antal år sedan valde de flesta att gå till Folktandvården, men nuförtiden är de privata klinikerna nästan lika vanliga. Många föredrar dem för att de kan erbjuda bättre akuttider, mycket kortare kötider och i vissa fall bättre kvalitet på vården. Och särskilt mycket dyrare är de inte - priserna ligger ungefär på samma nivå som hos Folktandvården och det statliga tandvårdsbidraget gäller på precis samma sätt. Oavsett vilken typ av tandläkarklinik du föredrar, är det viktigaste förstås att det känns tryggt och bra. Vi tipsar att kolla in denna webbplatsen: https://www.tandläkarejönköping.nu

21 Feb 2020