Munvård

Allt om munhälsa

Skalfasader ger ett fint leende

För att få det där jämna, vita leendet du eftersträvar kanske du funderar på skalfasader. Det är ett både hållbart och snyggt sätt att fixa till sitt utseende och även våga vara mer social.

Det är modernt att vara lite fåfäng. Folk färgar håret, nagelsalonger har fullt upp med jobb och även skönhetssalonger med botox och fillers finns både här och där. Det kroppsliga välbefinnandet står också i centrum när det gäller bröstimplantat, spa och massage, gym och träningskläder. Tänderna är ju något som syns hela tiden, så givetvis är de högt prioriterade för åtgärder.

Hollywood inte det enda idealet

Nu vill du ju inte att folk bara ska se på dina tänder. Om du till exempel fixar skalfasader i Göteborg vill du inte bara gå runt och le på stan och hoppas att folk ser ditt vita, jämna leende. Tänderna ska ge det där lilla extra, positiva. De ska inte vara kritvita, bara vitare, en eller några nyanser, så att du ser fräsch ut. Det behöver inte vara en helt jämn tandrad, för det kan se konstgjort ut. Det ska se ut som om det är dina egna tänder som är så fina. När du kommer till tandläkaren och diskuterar skalfasader, kommer du att få goda råd om vad som passar just för dig. Det finns alternativ nämligen, och det beror lite på hur dina tänder ser ut nu. Du kan få fasader som ger tänderna rätt form och utseende. Om dina tänder redan är ganska fina, och har den formen du vill behålla, kan du välja en tunnare fasad som sätts fast på tanden.

Fördelaktigt på jobbet och bland vänner

Givetvis gillar dina vänner dig precis som du är, men precis som att man går till frisören och klipper sig för att se välvårdad ut, kan man också fixa sina tänder. Ett charmigt leende är inte fel, och det underlättar att man slipper ha komplex när man ska träffa nya kunder, träffa nya bekantskaper eller när kameran kommer fram för en gruppbild. Skalfasader kan ge ditt självförtroende den där lilla extra knuffen som du behöver för att våga ta kontakt. Skalfasaderna ska alltså underlätta för dig att visa din egen personlighet. Man vill ju inte visa ett påklistrat leende, som det brukar heta. I och för sig är metoden med skalfasader ett sätt att hjälpa naturen på traven. Men man bör inte överdriva, utan charma lagom, det ger effekt.

6 Oct 2020